Град Черноморец, улица Сливница, 11

+359-882-004-171

Физиотерапия в Черноморец

Електролечението е сравнително модерен вид физикална терапия, която използва преформирани фактори на външната среда с лечебна и профилактична цел. Медицинският център предлага Физиотерапия в Черноморец. Той разполага с модерна апаратура за различни видове физиотерапия, както и екип от високо квалифицирани и подготвени специалисти извършващи ежедневните индивидуални и групови процедури.

ПроцедураЦена
Електрофореза (ЕФ) физиотерапия с галваничен ток, посредством който се вкарва медикамент в тялото. Има добър противовъзпалителен ефект.8.00 лв.
Диадинамик (ДД) лечебна процедура посредством токове с различна честота. Помага при дископатия, плексит, радикулит и др.8.00 лв.
Интерферентни токове (ИФТ) терапия с кръстосани токове. Има противовъзпалително и болкоуспокояващо действие.10.00 лв.
Вакуум масаж - вакуум терапия на фона на интерферентни токове. Има противовъзпалително и болкоуспокояващо действие.10.00 лв.
Ултразвук (УЗ) терапия за лечение чрез съчетание между високочестотен ток и лечебен крем, който прониква дълбоко в тъканите. Нормализира съдовия тонус, стимулира регенерацията а тъканите, активира кръвообръщението.12.00 лв.
Магнитно импулсно поле (МИП) терапия чрез магнитно поле. Има болкоуспокояващ ефект.8.00 лв.
TENS импулси- терапия за лечение, чрез електрическа стимулация на нервите с цел блокиране на сигналите на болка. Действа за облекчаване на болки в мускулите и ставите, спортни травми.10.00 лв.
TENS импулси две полета.18.00 лв.
Инфрачервена лампа - терапия за лечение чрез инфрачервени лъчи за облекчаване на ставни болки, болки във врата и на дихателната система - бронхит и синузит. Има противовъзпалително действие.7.00 лв.
Д'Арсонвал - терапия за лечение чрез високочестотни токове с трофично действие за тъкани - кожа, мускули, периферни нерви. Много подходящ за разширени вени, защото заздравява съдовете.10.00 лв.
Електросимулация - едно поле терапия за лечение чрез нервно-мускулно стимулиране. Използва се за възстановяване на парализирани мускули, двигателни нарушения, при травми на гръбначния стълб.12.00 лв.
Лазер терапия - генерира два вида лазер ( RED и IR лазер) с различни параметри, благодарение на което имат и различно биологично действие върху тъканите. Предназначен е за стимулираща терапия в неврологията, ортопедията, дерматология, гинекология, спортна медицина и медицинска козметика.12.00 лв.

При много от спортните травми и заболявания се използва електролечение със средночестотни токове, познато като терапия с интерферентен ток (ИФТ). Тези токове са широко използвани заради техните терапевтични ефекти, добра поносимост и проникване, и възможност за работа с по-високи интензитети.

Терапевтичните ефекти от използването на интерферентен ток са свързани с неговото физиологично действие върху тялото. В зависимост от честотата най-общо може да се каже, че ниските честоти до 50Hz действат стимулиращо на мускулатурата, а от 50-100Hz са свързани с обезболяващ ефект. Интерферентния ток предизвиква подобряване на периферното кръвообращение, тъканния метаболизъм и отделянето биологичноактивни вещества (ацетилхолин, хистамин), което създава условия за:
противооточен
противовъзпалителен
аналгетичен ефект
Също така интерферентния ток стимулира регенерацията на периферните нерви, подобрява функционалното състояние на нервно-мускулния апарат и ускорява зарастването на костите (калусобразуването и остеогенезата).

Още информация за предлаганата физиотерапия в Черноморец можете да намерите на нашият сайт или да се обадите на телефон +359 882004171

Преди започването на електротерапия или какъвто и да е вид физиотерапия се консултирайте с вашият лекар.