Град Черноморец, улица Сливница, 11

+359-882-004-171

Плуването- здраве, топене на мазнини и още

8 ползи от плуването:

Плуването е един от спортовете, които всеки един човек рано или късно пробва. А ако е практикуван достатъчно време, се превръща в начин на живот. Този спорт е като че ли подценяван, а в действителност всичките ползи, които носи, са жизнено важни за нормалното функциониране на човешкия организъм. Сигурно сте чували, че експертите съветват възрастните да имат 150 минути умерена активност или 75 минути интензивна активност на седмица. Плуването е страхотен начин да раздивижите цялото тяло и сърдечно-съдовата система.

Ползи:

  1. Тренировка за цялото тяло- това е един от най-големите предимства. Плуването ускорява пулса без тялото да е подложено на стрес, изгражда сила и издръжливост в организма. В този спорт има различни стилове на практикуване, включващи:
  • бруст
  • бътърфлай
  • кроул
  • гръб
  • фрийстайл

Всеки един от тези стилове стимулира и се фокусира върху различна мускулна група.

2.  Сърдечно-съдова тренировка

Плуването прави сърцето и дробовете по-силни. Проучвания показват, че плуването е толкова положително за човешкото тяло, че дори намаля риска от преждевременна смърт. Също така, подпомага контрола на кръвната захар.

3.  Подходящо е при хора с травми, артрит и други заболявания.

Плуването е препоръчително при хора с травми, като подпомага по-бързото възстановяване, намаля болките в ставите и сковаността и дава повече свобода при движение.

4.  Подпомага загубата на излишни килограми

Плуването е ефективен начин за топене на мазнини. Човек може да изгори между 423кссл и 1,068 кссл за час тренировка в зависимост от теглото и годините.

5. Подобрява съня и намаля стреса

Плуването може да подобри качеството на съня ви и намаля стреса. Проучване на Националния институт по здраве в Америка, показва че 50% от хората, страдащи от инсомния, имат подборено качество и на живот и на почивка след започване на регулярни сесии по плуване. Това е страхотна новина, тъй като все по-голяма част от населението на планената страда от някакъв вид инсомния и повишени нива на стрес.

След изброяването на всички тези позитиви, можете да комбинирате вашата почивка във вилата с малко спорт за тонус и добро настроение.