Град Черноморец, улица Сливница, 11

+359-882-004-171

Image

3 идеи за self-care

Когато човек се чувства добре отвън и отвътре, светът му се променя. Всичко е по-красиво и някак си по-лесно за правене. Няма значение работа, релакс или пък дори досадни неща като, съседско парти в понеделник вечер.

Тук Вила Амброзия ще ви представи 3 идеи как да се погрижим за себе си, които могат да се прилагат ежедневно.

1. Физическа активност

Дневното движение на тялото е неизменна част от здравословният начин на живот. А и не само.. Когато излезем сред природата или пък дори и една кратка лежерна разгрявка, ни зарежда позитивно. Тъй като не всеки от нас харесва залите за фитнес, това може да бъде заместено с кратка разходка в парка или пък планината. Можете също така да си пуснете някоя онлайн тренировка вкъщи и само за 15 минути от деня ви, да се почувствате по-тонизирани.

2. Медитация

Медитация е изкуството да съсредоточиш вниманието си на 100% в дадена област. Практикуването й носи безброй плюсове за здравето, като например повишена концентрация, намалена тревожност и цялостно чувство на щастие. Сравнително скоро тази практика започна да нашумява, въпреки дълголетното съществуване на медитацията. Това е един прекрасен начин, да успокоиш съзнанието и пулса си, независимо от локацията. Само за 20 минути на ден, ще усетите разликата в скоростта и качеството на работата си и най-вече на психическото ви здраве.

3. Силата на малките и големи ритуали

Дефиниция: Ритуалът е действие или поредица от действия, изпълнявани с установени правила за последователност, място, изпълнител(и) и др.

Всеки от нас има някакъв/ви малки неща, които ни правят щастливи когато ги изпълним. Един ритуал може да бъде, да изпием първата чаша сутрешно кафе на спокойствие, да отделим 10 минути за рефлектиране върху деня си. Всички тези малки неща, влияят на нашите нива на допамин в организма и ни дават чувство за баланс и спокойствие. Ритуалите могат да бъдат и по-големи и повлияни от най-различни фактори. Например какво да се и да не се прави, по време на лунните фази или пък при определно разположение на планетите в космоса.

Интеграцията на неща (self-care) , които ни правят щастливи и уравновесени е изключително важна. Дори и минимална промяна в тази насока, в нашето ежедневие, би повлияла позитивно на нашето настроение и поглед върху живота.

 

Споделете с нас вашите малки self-care rituals..